Bilde av noen som sitter å håndvever

Nordland Husflidslag, Ung husflid

  • Når: 24.06.2024 - 28.06.2024
  • Dager: mandag tirsdag onsdag torsdag fredag
  • Sted: Vefsn

Dette prosjektet er støttet av UNG2024 og er en del av kulturhovedstadsårets ungdomsprogram for Bodø og Nordland.

I samarbeid med Ungdomsrådet i Norges Husflidslag skal Nordland Husflidslag samle ungdom fra Nordland og hele landet til fem dager i Mosjøen i slutten av juni.

Vi ønsker å gi ungdommer en mulighet til å skaffe seg kunnskap og kompetanse innen ulike husflids/håndverksteknikker, og slik ta vare på husflidstradisjonen. Ungdom som liker å skape med hendene kan få møte likesinnede, få opplevelser og tilegne seg kunnskap om holdbart håndverk. Deltakerne kan få kjenne på mestring og få inspirasjon til å utvikle sine evner.

Sommerkurset vil kunne bidra til å skape nettverk, rekruttering og gi inspirasjon til videre arbeid i frivillig arbeid.

Kurset vil bli arrangert på Toppen folkehøgskole, og vil vare fra mandag 24. juni til fredag 28. juni 2024. Her er det flotte fasiliteter, nokså nært sentrum av Mosjøen. Lett å komme til med tog, bil eller fly. Alder på deltakere er 13 – 20 år.

Det blir lagt opp til flere hovedkurs der ungdommene får lage bruksting som kan vare i årevis. Det blir arbeid med lær, søm, tekstil, trearbeider mm.

Kurset planlegges og legges opp av ungdommer fra Ungdomsrådet i Norges husflidslag. De vil selv være kursledere denne uken og sørge for innhold og aktiviteter. Husflidskonsulenten fra Nordland og Agder vi være med å bistå ved behov.

Les mer her

Utvalgte arrangementer

lørdag 22. juni 2024

Velkommen til Midsummer Mystery - En gratis utendørsfeiring med lek, ild, teater, mat og masse moro! Lørdag 22. jun ...

  • Arena:Breivika
  • Sted:Bodø
tirsdag 2. juli 2024

Bryan Adams stopper innom Nordlandshallen på sin So Happy It Hurts Tour 2. juli 2024! Vi garanterer flotte ballader og i ...

  • Arena:Nordlandshallen
  • Sted:Bodø