Entusiasme ved robotbordet

FIRST LEGO League Open European Championship

  • Når: 14.05.2024 - 17.05.2024
  • Dager: tirsdag onsdag torsdag fredag
  • Sted: Bodø
  • Arena: Bodø

FIRST Scandinavia skal i mai arrangere verdensfinalen FIRST® LEGO® League Open European Championship i Bodø, der 50 lag fra hele verden inviteres til å delta.

FIRST® LEGO® League (FLL) er verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn og ungdom, og finner sted i over 110 land i hele verden. FIRST Scandinavia har lisens til å arrangere FLL, og i 2023 gjennomføres det turneringer i 36 byer i Norge og Sverige.

Hver sesong avholdes det regionale finaler verden over, og det er 50 av disse vinnerne som er invitert til å delta i verdensfinalen i Bodø: FIRST® LEGO® League Open European Championship i Bodø.

FIRST Scandinavia arrangerte Open European Championship i 2007, 2009 og 2017 i hhv. Bodø, København og Aarhus. I perioden 14. til 17. mai 2024 vil arrangementet igjen finne sted i Bodø, der 50 lag fra forskjellige deler av verden blir invitert til å delta.

Teamet deltakerne skal jobbe med kalles "MASTERPIECE", og har fokus på teknologi og kunst og kultur. Lagene skal forske på årets tema, finne en relevant problemstilling for så å foreslå en løsning på denne. Deltakerne skal lære å programmere en LEGO Robot og bruke den til å løse hinder på en robotbane. Fokuset er på at deltakerne skal jobbe sammen som et lag, respektere hverandre, og ha det gøy. De rundt 800 deltakerne som deltar i Open European Championship Bodø kommer for å presentere arbeidet de har gjort, og feire avslutningen av årets FLL sesong sammen med barn og ungdom fra hele verden.

Turneringen avholdes på dagtid tirsdag 14/5, onsdag 15/5 og torsdag 16/5. Lagenes stander kan besøkes på Radisson BLU og robotkampene kan overværes i Stormen Bibliotek. Kveldsarrangementene i Svømmehallen Scene er lukket for publikum. 
​​
17. mai skal deltakerne delta i Borgertoget i Bodø. Stolte deltakere fra hele verden er blitt oppmuntret til å lage sine egne lag-faner som de skal bruke i Borgertoget. FIRST Scandinavia samarbeider med Re:Innovasjon om å lage en FIRST LEGO League fane til Borgertoget, som også deltakerne skal være med å utforme.

Utvalgte arrangementer

tirsdag 2. juli 2024

Bryan Adams stopper innom Nordlandshallen på sin So Happy It Hurts Tour 2. juli 2024! Vi garanterer flotte ballader og i ...

  • Arena:Nordlandshallen
  • Sted:Bodø
Gymnaster i naturen
lørdag 13. juli 2024

Dette er høydepunktene Under EUROGYM 2024 skal hele Bodø fylles med turnglade ungdommer. Det kommer mange lag lag fra h ...

  • Arena:Bodøhallen (European Gym for Life Challenge)
  • Sted:Bodø