Kystlinje

Natasha Berg - "I nord"

  • Periode: 21.06.2024 - 20.07.2024
  • Tid: 10:00 - 17:00
  • Dager: mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag
  • Sted: Bodø
  • Arena: Galleri E.A. Frantzen, Storgata 26

I Nord

I utstillingen "I Nord" viser Natasha Berg en serie med malerier av kyst, land og mennesker som bor der. Bildene forteller om samtiden, ulike årstider, stemninger og lys. Kunstneren befinner seg gjerne i skjæringspunktet mellom hav og land, der havet strekker seg så langt øyet kan se og med fjell bak ryggen som skaper trygghet. I denne nærheten med naturen begynner prosessen der utrykkene og skissene tar form. Maleriene bygges opp sakte lag på lag og med tykke penselstrøk i kontrast med tynne lag.

I Nord er det en lang historie der naturen har preget menneskene. Med store kontraster og lange avstander har mennesket funnet en særegen evne til å overleve der man henter det beste fra både hav og land. I dette landskapet lever det estetisk vakre og nyttige hand i hånd. Disse kontrastene og skiftende øyeblikkene gir rom for fascinerende opplevelser. Motivene strekker seg fra store landskapsrom der mennesker har satt små spor som kanskje et lite naust eller litt beitemark, mens andre steder er hus, båter og kai totalt dominerende og skaper et nærvær og en intimitet som gir innblikk i tilværelsen til menneskene som bor der.

Natasha Berg (f.1981 Pripyat, Ukraina) bor og arbeider med base i Norge siden 2011. Hun er utdannet ved Florence Art Academy i Gøteborg, Sverige fra 2014 til 2016. "Kreative prosesser og maling som materiale og hva den kan gjøre er det som interesserer meg og har vært i sentrum av arbeidet mitt. Norges kystlinje og det pulserende livet langs den gir mye rom for kunstneriske uttrykk og eksperimentering, og det er der jeg finner min hovedkilde til inspirasjon. Jeg prøver å oversette de mange elementene i naturen foran meg ved å bruke maling, noen ganger legge til det som ikke er der eller eliminere for mye kaos. Malerier starter ofte som skisser i felt eller studio og spiller senere en viktig rolle i utviklingen av større malerier med samme tema." Arbeidene hennes har vært vist på blant annet Stormen visningsrom (2020), Ullensaker kunstforening (2022), Senja kunstforening (2024).

Utvalgte arrangementer

lørdag 22. juni 2024

Velkommen til Midsummer Mystery - En gratis utendørsfeiring med lek, ild, teater, mat og masse moro! Lørdag 22. jun ...

  • Arena:Breivika
  • Sted:Bodø
tirsdag 2. juli 2024

Bryan Adams stopper innom Nordlandshallen på sin So Happy It Hurts Tour 2. juli 2024! Vi garanterer flotte ballader og i ...

  • Arena:Nordlandshallen
  • Sted:Bodø