Tre Trær - Meditasjonstreet i Lofoten

  • Periode: 02.06.2024 - 31.12.2024
  • Dager: søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag
  • Sted: Vågan

Meditasjonstreet i Lofoten er en del av prosjektet Tre Trær; et interaktivt kunstprosjekt som foregår i tre ulike kommuner. På hvert sted er det valgt ut et tre i naturen som du kan besøke og få en meditativ sanseopplevelse.

Finn treet og lytt til en guidet lydfil skrevet til det aktuelle treet og stedet, tilgjengelig for deg gjennom din mobiltelefon. Kunstner Johanne Seines Nilsen, som også er yogalærer og veileder i stressmestring, lager tre stedsspesifikke verk på tre ulike steder, hver med et lydverk komponert til et bestemt tre i naturen.

Tre trær er et prosjekt med et kontemplativt forhold til landskapet hvor treet med lydfilen blir en vei ut i naturen, og kan samtidig åpne opp for noe inni deg selv. Verket inviterer til en reise innover og en sansning utover som åpner opp for å fremme tilstedeværelse, bringe deg nærmere både naturen vi lever i og naturen i oss selv.

For best opplevelse, ta med AirPods/hodetelefoner.

 

Slik finner du meditasjonstreet i Lofoten: 
Som første tre i prosjektet Tre trær er det valgt ut et nydelig vakkert gammelt tre som ligger på Oksvallsletta i Strauman. Dette finner du mellom Gravermark og Brenna. Parker på avkjørselen på høyre side av veien. Treet kan du se fra avkjørselen, se etter dette skiltet som er festet til treet. Finn treet og lytt til en guidet lydfil skrevet til det aktuelle treet og stedet, tilgjengelig for deg gjennom din mobiltelefon.

 

Om Tre Trær
Tre Trær er del av den nye kunstfestivalen Anti- biennale: Kunst i arktisk natur, som arrangeres for første gang som del av Bodø2024  Kulturhovedstadsåret. Denne utforsker hvordan en kunstfestival og kunst kan gjøres bærekraftig og består av kunstprosjekter der naturen tas i bruk som visningsarena.

Utvalgte arrangementer

lørdag 22. juni 2024

Velkommen til Midsummer Mystery - En gratis utendørsfeiring med lek, ild, teater, mat og masse moro! Lørdag 22. jun ...

  • Arena:Breivika
  • Sted:Bodø
tirsdag 2. juli 2024

Bryan Adams stopper innom Nordlandshallen på sin So Happy It Hurts Tour 2. juli 2024! Vi garanterer flotte ballader og i ...

  • Arena:Nordlandshallen
  • Sted:Bodø