Rækved

Kartellet og Arktisk Filharmoni: Rækved

  • Når: 25.05.2024
  • Tid: 19:00 - 21:00
  • Sted: Bodø
  • Arena: Stormen konserthus

Rækved - En konsertforestilling med Kartellet og Arktisk Filharmoni

Et unikt møte mellom de lekne danserne i Kartellet og nordnorske folketoner fra strykerne i Arktisk Filharmoni.

I konsertforestillingen Rækved tematiserer fem dansere og et strykeorkester hvordan vi forsøker å forstå hverandre og samhandle i lek og alvor. I koreografien møtes tradisjonelle grep fra folkedans fra Nordland, Troms og Finnmark og elementer fra ritualer og idrettsleker. Musikken tar utgangspunkt i folkemusikk fra nord i moderne drakt, blandet med musikalske leker og "groove". Tittelen Rækved viser til alt som driver i land i fjæra, og som kan bli bestanddeler i noe nytt – i denne sammenheng deler fra ulike folketradisjoner som veves sammen i et nytt uttrykk.

Kartellet var i utgangspunktet navnet på en danseforestilling initiert og koreografert av Sigurd Johan Heide, men ble etter hvert til dansekompaniet Kartellet A/S. Kartellet vant Kritikerprisen 2016 for forestillingen DoPPler. Samme år var de Festspillprofiler under Festspillene i Nord-Norge og fikk Troms Fylkes Kulturpris.

Kartellet er et fysisk samarbeid mellom menn. Alle danserne i Kartellet har en sterk individuell stil, og utnytter sin kroppslige kunnskap og kompetanse for å skape en nær visualitet. Forestillingene er en utforskning i menn, mannlig fysikalitet og lek. Voldsom sådan. Kompaniet bruker alltid levende musikk i sine forestillinger.

Medvirkende

Dansekompaniet Kartellet
Spillende leder: Sander Tingstad, fiolin
Kammerorkester

Utvalgte arrangementer

tirsdag 2. juli 2024

Bryan Adams stopper innom Nordlandshallen på sin So Happy It Hurts Tour 2. juli 2024! Vi garanterer flotte ballader og i ...

  • Arena:Nordlandshallen
  • Sted:Bodø
Gymnaster i naturen
lørdag 13. juli 2024

Dette er høydepunktene Under EUROGYM 2024 skal hele Bodø fylles med turnglade ungdommer. Det kommer mange lag lag fra h ...

  • Arena:Bodøhallen (European Gym for Life Challenge)
  • Sted:Bodø