Kokkene Saori Ichihara, Shui Ishizaka & Wataru Hamada

Japansk åpningsfest på Landego fyr

  • Når: 06.06.2024
  • Tid: 18:00 - 23:30
  • Sted: Bodø
  • Arena: Landego fyr

PopUp Bodø i samarbeid Bodø 2024, Lofoten Seaweed, Arktisk Mat og Kelpinor inviterer til åpningsfest med japansk-inspirert meny. Fantastiske Saori Ichihara, Shui Ishizaka & Wataru Hamada vil for første gang få besøke Norge og kokkelere med arktiske råvarer.

Saori Ichihara
Saori Ichihara, hovedkokk og tidligere medeier av Ichi, en Michelin-godkjent restaurant i Stockholm. Saori ble født i Osaka i 1989 og flyttet til Sverige i 2014, og brakte med seg sin kulinariske bakgrunn og skapte en ny nordisk og japansk tilnærming til matlaging som nøye følger bærekraft og null avfall-prinsipper. Før hennes egen opplevelse med Ichi, jobbet Saori på noen av Sveriges mest omtalte steder, inkludert Esperanto (*) og Oaxen Krog (**), og hun har også vunnet Stella-prisen 2018 for Beste Kvinnelige Kokk og ble tildelt Årets Stjerne fra White Guide 2018. Saori har nå dedikert tid til frilansarbeid og fullfører for øyeblikket et spennende bokprosjekt!

Shui Ishizaka
Født og oppvokst i Australia, er Shui Ishizaka Sea Vegetable's kulinariske virtuos hvis innovative tilnærming til tang og tare transformerer havets produkter til gastronomiske mesterverk. Hans reise til og ved Sea Vegetable går gjennom noen av de kulinariske verdens prestisjefylte kjøkkenene, inkludert Tokyos to-Michelin-stjerners restaurant INUA og tre-Michelin-stjerners noma's 2023 popup-restaurant i Kyoto.

Ishizakas filosofi dreier seg om fortellingen bak hvert måltid, der 'hvorfor' blir like viktig som 'hva'. Hans arbeid uttrykker en dyp respekt for ingrediensenes opprinnelse, og parer det kjente med det ukjente. Han er en kokk som ikke bare ser for seg en plass for tang og tare ved det globale spisebordet, men også skaper hvert måltid som en invitasjon til å utforske, smake og sette pris på de usette underverkene i våre hav.

Wataru Hamada
Født i en landlig fiskeby på øyene utenfor Nagasaki, har størsteparten av hans liv blitt tilbragt omgitt av uberørte hav fylt med dyreliv. Etter å ha valgt kokkeyrket, har han trent i Frankrike og ulike deler av Japan. Etter å ha møtt Ishizaka for første gang mens han jobbet på restaurant INUA, fortsetter Hamada å jobbe sammen med ham, nå ved Sea Vegetable, og kaster mer lys dag for dag på det fantastiske verdenen av tang og tare.

Les mer og book bord her​​​​​

Utvalgte arrangementer

fredag 6. desember 2024

2024 - FOR ET ÅR VI HAR HATT MED DERE! Nå er det siste stopp på reisen, og det skal markeres skikkelig! Fredag 6. d ...

  • Arena:Svømmehallen Scene
  • Sted:Bodø